Funkcióját tekintve olyan dolgokra is érdemes figyelni a gyerekszoba kialakításánál, mint például:

  • meseolvasásnál a szülő kényelmesen oda tudjon ülni a gyermek ágya mellé. Mivel az esti meseolvasás akár 8-10 éves koráig is meghatározó lehet a gyermek életében, ezért hasznos megoldás pl. a babzsák fotel, amit a gyerek maga is szeret használni és a szülőnek is kényelmes.
  • egyedi megvilágítások:
    o éjszakai fény,
    o meseolvasáshoz külön fényforrás, ami nem zavarja a gyermeket az elalvásban, de megfelelő fényt biztosít az olvasáshoz.
    o íróasztalok, kuckók, sarkok egyedi megvilágításai.
  • gyerekszobák kuckósítása: olyan hely biztosítása, ahol nem feltétlenül kell mindig összepakolni a játék után. Így másnap minden ott folytatható, ahol előző nap abba maradt a játék.

Feng-shui a gyerekszobában

A feng-shui elrendezésben nagyon fontos a bútorok kialakítása, elhelyezése, színe és anyaga. Minél természetesebb, annál jobb hatású. A gyerekeknek nagy helyigényükre van szükségük, ezért nagyon jók a világos színek, mert eleve tágabb teret adnak.
Fontos, hogy sok puha dolog legyen a környezetükben: szőnyeg, lerakható párna, többfunkciós dolgok.
Gyerekek kontra modern lakberendezés? Mi történik, ha összefirkálja a gyermek a falat? – A lakberendező tanácsai

Kisgyermekes családoknál eleve olyan felületekkel kell dolgozni, melyek könnyen és gyorsan takaríthatók, vagy könnyen és viszonylag kevés pénzből cserélhetőek. Ilyenek pl. a tapéta, a fali tábla vagy olyan kreatív felület kialakítása, ami direkt erre a célra való.

Pin It on Pinterest

Share This