Mire figyeljünk a fürdőszoba berendezésénél? 2.

Szaniterek

Ha szép és egyben modern fürdőszobát szeretnénk, manapság 1000 féle szaniter közül is válogathatunk, ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelően. A dizájnosabb darabok érdekes látványt adnak, de kevésbé praktikusak. Az előző bejegyzésben említett szempontok alapján azonban érdemes figyelni a következőkre:

  • Érdekes a forma, de kevesen figyelnek a tisztíthatóságra.
  • A szögletes szaniterek nehezebben tisztíthatók, mint egy íves kialakítású, öblösebb mosdók.
  • Ugyanakkor figyelnünk kell a saját szokásainkra is a szaniterek kiválasztásánál. A takaríthatóság szempontjából ez is egy plusz feladatot jelenthet.

Fürdőszoba: színek szerepe

Az éppen aktuális trend a fürdőszoba kialakításánál is meghatározó érv lehet. Hosszútávra nézve azonban helyesebb választás, ha időt állóbb megoldást keresünk a pillanatnyi divatirányzat helyett.
Alapvetés, hogy a fürdőszobákban általában kisebb ablakok vannak,

  • kevés fény jut be és a helyiség eleve kis térérzetet ad,
  • ami negatívan befolyásolja az ember közérzetét.

 

A falak a színe kihat a fényekre, kihat a közérzetünkre. Amikor fáradtak vagyunk, kevésbé viselünk el impulzív dolgokat. Ezért kifejezetten fontos a fürdőszobában a színek kiválasztása. A csempe mintázata minden helyzetben legyen kellemes számunkra. Reggel, amikor még álmosak vagyunk és este is, amikor már a pihenésre vágyunk.
Funkcióját tekintve a sötét színek azért sem dominálnak, mert nehezebben takaríthatóak. A vízkő és egyéb szappanlerakódások is sokkal hamarabb észrevehetőek, mint például a fehér, bézs vagy krémszínű tónusoknál.

TIPP – A lakberendező tanácsai

Sokan használnak a fürdőben különlegesen erős vagy épp sötét színeket. E helyett válasszuk inkább lágyabb, természetesebb, semlegesebb megoldásokat és a könnyen cserélhető dolgokat próbáljuk meg színekkel díszíteni. Pl.: törölköző színe, egyéb díszítő elemek, tárgyak.
Az én kedvencem személy szerint a mozaikok alkalmazása a fürdőszobában. Ez azt jelenti, hogy egy semleges alapfelületet alakítunk ki és a mozaik színét választjuk erősebb tónusra. Például: fehér-türkiz vagy bézs-rozsdabarna. Sok szép megoldás van, de mindig a nagyobb felület a nyugodt, a kisebb a mozgalmasabb és ez hosszútávon egy szerethető fürdőszobát fog jelenteni számunkra.

Pin It on Pinterest

Share This